SAZNAJTE

Deveruša sa venčanja Kejt Midlton je nova nada kraljevske porodice: Sva svetla su uprta u nju - ko je Luiz?

0

Do sada je bila po strani, skromni i neupadljivo obavljajući svoje družnosti u kraljevskoj porodici

Lejdi Luiz - član britanske kraljevske porodice
Lejdi Luiz - član britanske kraljevske porodicefoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

U poslednje vreme, kako su dva člana kraljevske porodice ozbiljno bolesna - kralj Čarls i princeza Kejt Midlton, tako se pažnja sada iše fokusira na druge članove porodice koji bi, eventualno mogli da budu uključeni u dalje upravljanje monarhijom.

 

Jedno od imena koje se najlešće spominje zadnjih dana jeste lejdi Luiz Vindzor.

 

Lejdi Luiz Vindzor, ćerka je vojvode i vojvotkinje od Edinburga i sestra grofa od Veseksa.

 

Pored svog brata Džejmsa, ledi Luiz je odrasla u Begšot parku u Vindzoru, uglavnom se držeći van centra pažnje u posebnim kraljevskim prilikama, kao što je venčanje vojvode i vojvotkinje od Kembridža (sada princa i princeze od Velsa), na kojem bila je deveruša.

 

Lejdi Luiz
Lejdi Luizfoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Nakon što je postigla A-nivoe iz engleskog, drame, istorije i politike, ledi Luiz je krenula stopama svog rođaka princa Vilijama i upisala se na Univerzitet Sent Endruz.

 

Uoči kraljevog krunisanja u maju, ledi Luiz se pridružila svojim roditeljima, bratu i drugim evropskim i britanskim članovima kraljevske porodice na večeri kod Osvalda.

 

Ova 20-godišnjakinja bila je kraljičino drugo najmlađe unuke i delila je blisku vezu sa svojim dedom, vojvodom od Edinburga, od koga je nasledila ljubav prema konjima.

 

Lejdi Luiz u kočiji
Lejdi Luiz u kočijifoto: Maureen McLean / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Iako za sada nije promenila svoju titulu, već ostala lejdi, po kraljvskim pravilima imala je prava na to čim je napunila 18 godina.

 

Zbog svoje skromnosti i angažmana u raznim akcijama, Britanci imaju veliko poštovanje prema ovoj mladoj članici britanske kraljevske porodice.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

 

makonda-tracker