presavršeno

Šivena 800 sati, sa preko 1.000 cvetova sa šljokicama: Meg Rajan čekala 23 godine da ponese MODNU MAGIJU na Met Gali

0

Ovo je njeno prvo pojavljivanje od 2001. godine 

foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia
foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Glumica Meg Rajan sinoć je zablistala na crvenom tepihu u Njujorku, na čuvenoj Met Gali na kojoj se nije pojavljivala dugi niz godina.

 

Meg je poslednji put ovom stazom prošetala 2001., tako da je ovo bila prilika da posle 23 godine pokaže svoje modno umeće.

 

Glumica se ovog puta na Met Gali pojavila sa dizajnerom Majklom Korsom, koji ju je obukao u crnu haljinu šivenu po meri sa prelepim vezenim cvetovima. 

- Njen stil je opušten, a ipak tako kul. Ona poznaje sebe i radila je na svom stilu godinama unazad, tokom cele svoje karijere. Kao dizajneru, uvek mi je bilo zabavno da radim s nekim ko zna šta hoće, a naši stilovi se definitivno dopunjuju – uglađeni, hladni i bez napora sa savršenom količinom legendarnog američkog glamura - rekao je on.

 

Kors je za ovu Met Galu kreirao romantičnu haljinu za Meg. U pitanju je mala crnu mikado haljina od svilene vune sa steznikom od tila i cvetnim ručnim vezom u senci.

 

1 / 5 Foto: Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

 

- Haljina je vezena u Indiji, radio ju je porodični biznis pod nazivom Aditi, gde žene vode kompaniju, a muškarci pletu. Saznala sam da je za šivanje bilo potrebno 800 sati, a utrošeno je preko 1.000 cvetova sa šljokicama. Svaki od cvetova napravljen je od desetina ovih recikliranih šljokica, u nekoliko različitih veličina i oblika. Omotale su se oko haljine kao loza -  kaže Rajanova.

 

- Na kraju, Majkl mi je rekao da je svet prirode neverovatno krhak – cveće je lepo i neverovatno krhko, tako da je ova haljina sa crnim cvećem njegov gotski pogled na krhkost prirode - dodala je Meg.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta je to dinastija haljina?

 

makonda-tracker