"zvuči grubo, ali shvatila sam"

Jedino dete ostavljala je postrani zbog karijere: Glumica otkrila kako joj se ćerka "osvetila" sa samo 15 godina

0

Čuvena glumica već je bila mama kada je iznenada doživela veliki uspeh i svetsku slavu, a potom je počela da ostavlja i zanemaruje ćerku, koja se teško nosila s tim

Vupi Golberg u filmu 'Sestre u akciji' (1992)
Vupi Golberg u filmu "Sestre u akciji" (1992)foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Holivudska glumica Vupi Goldberg majka je jednog deteta, s kojim ima veoma složen odnos, a sada se osvrnula na njega u svojim memoarima "Komadići: Moja majka, moj brat i ja".


Vupi iza sebe ima tri braka, a ćerku Aleksandriju dobila je tokom ljubavi sa savetnikom za borbu protiv zavisnosti od droge Alvinom Martinom, za kog je bila udata od 1973. do 1979. godine.


Aleksandrija je i sama postala glumica i producentkinja i poznatija je pod nadimkom Aleks. Zahvaljujući ćerki, Vupi je danas baka troje unučadi, kao i prabaka, a malo je poznato da je njena ćerka prvi put zatrudnela sa samo 15 godina.

Glumica je o tome pisala u svojoj autobiografiji i priznala da misli da je Aleksandrija zatrudnela kao tinejdžerka kako bi joj se osvetila. Kako je istakla, ona joj je tada rekla da je "želela u svom životu bar jednu osobu koja ne zna ko je Vupi Goldberg".

 

Vupi Goldberg sa ćerkom Aleks Martin na dodeli Oskara
Vupi Goldberg sa ćerkom Aleks Martin na dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Mislila sam da mi se sveti jer sam previše bila odsutna. Shvatila sam to – piše Vupi u svojoj knjizi i ističe da je kada je pitala svoju ćerku hoće li zadržati bebu dobila odgovor:


Da, želim da rodim ovu bebu. I ova beba će me voleti, a tebe neće poznavati.


Nekome to možda zvuči grubo, ali shvatila sam to – ističe glumica. – Vidite, ljudi su sklanjali moje dete s puta i nisu ni shvatali da to rade. Nakon nekog vremena, to ju je potpuno razbesnelo.

 


Aleksandrija je imala 11 godina kada je njena majka postala holivudska senzacija, zahvaljujući filmu "Boja purpura" Stivena Spilberga.


Vupi Golberg nedavno je ispričala nau svom panelu u okviru emisije The View da je izabrala karijeru umesto svoje ćerke.


Moje dete se rodilo pre moje karijere, a onda sam izabrala karijeru jer sam znala da se to više neće ponoviti – objasnila je ona, misleći na svoju veliku šansu da se probije u Holivudu. – Nije joj se to uvek dopadalo, ali to je proces roditeljstva – ni ne treba da vam se sviđa sve.

 

Vupi Goldberg sa ćerkom Aleks Martin na dodeli Oskara
Vupi Goldberg sa ćerkom Aleks Martin na dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Prošle nedelje, Vupi je u emisiji na kanalu ABC, dok je razgovarala s voditeljima o svojim memoarima, uporedila to što je napustila svoju ćerku s time što je njena majka Ema otišla u psihijatrijsku bolnicu kada je ona imala samo osam godina, istakavši da je to shvatila tek kasnije.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Američki glumac došao iz Holivuda u Srbiju

 

makonda-tracker