moćna i prelepa

Znate li ko je majka Enrikea Iglesijasa? Zavela je najpoznatije muškarce sveta i spada u najlepše žene Španije i u 70-im

0

Majka popularnog pevača danas ima 73 godine i često zauzima prvo mesto na listama najbolje odevenih žena, jedna je od najuticajnijih figura u javnom životu Španije, a britanska kraljevska porodica je obožava

Enrike Iglesijas je dete poznatih ličnosti
Enrike Iglesijas je dete poznatih ličnostifoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Španski pevač Enrike Iglesijas, koji danas slavi 49. rođendan, jedna je od najvećih evropskih i svetskih zvezda, a uprkos tome uspeva da sačuva svoju privatnost, pa se o njegovom životu ne zna mnogo.


Ipak, najvažniji podaci o njegovoj porodičnoj biografiji su nam odlično poznati – Enrike je od 2001. u vanbračnoj zajednici s ruskom teniserkom Anom Kurnjikovom, s kojom ima troje dece, a sin je Hulija Iglesijasa, čuvenog španskog pevača koji je postigao neke od najvećih uspeha u istoriji muzike.


Mnogi, ipak, ne znaju ko je majka Enrikea Iglesijasa, a u pitanju je dobro poznato lice na Pirinejima.

Hulio Iglesijas važio je decenijama za velikog zavodnika, pa se tako pričalo da je bio s najmanje 3.000 žena u životu. Iz svojih brojnih ljubavi ima osmoro dece, ali se ženio samo dvaput. Poslednji put rekao je "da" Mirandi Rijnsburger 2010, a njom je i dalje u braku, a pre toga se oženio 1971. Enrikeovom majkom Isabel Prejsler, s kojom je ostao do 1979. godine.

 

Isabel Prejsler, majka Enrikea Iglesijasa
Isabel Prejsler, majka Enrikea Iglesijasafoto: EPA-EFE/Zipi

Ko je majka Enrikea Iglesijasa?


Marija Isabel Prejsler Arastija, kako joj glasi puno ime, rođena je u Manili, kao treće od šestoro dece u veoma imućnoj porodici. Pohađala je rimokatoličke škole na Filipinima i živela u ogromnom bogatstvu, a mlada je počela da se bavi modelingom i učestvuje u izborima za mis, gde je uglavnom pobeđivala.


Kada je imala 16 godina, odlučila je da se preseli u Španiju kod strica i strine zbog daljeg školovanja.

 

Isabel Prejsler, majka Enrikea Iglesijasa, čuvena je španska novinarka
Isabel Prejsler, majka Enrikea Iglesijasa, čuvena je španska novinarkafoto: EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Već sa 19 godina počela je da radi kao novinarka u magazinu o poznatima ¡Hola!, a prvi intervju koji je trebalo da uradi bio je sa Huliom Iglesijasom, u tom trenutku penzionisanim profesionalnim fudbalerom koji je počeo da građi muzičku karijeru.


On ju je, fasciniran Isabelinom lepotom, pozvao da s njim ode na koncert Huana Parda. Već sedam meseci kasnije – bili su venčani! Par je rekao "da" 1971. godine u Iljeskasu, u pokrajini Toledo, a ceremonija je bila tradicionalna i u skladu s verskim običajima.

Zajedno su dobili ćerku Mariju i sinove Hulija i Enrikea, a potom se razveli 1979. godine.

 


Naredne godine, Isabel se udala za petog markiza od Grinjona, s kojim je dobila ćerku Tamaru Falko, a par se razveo posle pet godina braka. Z

 

atim se udala za Migela Bojera, nekadašnjeg španskog ministra finansija, a s njim je dobila ćerku Anu. Potom je Isabel od 2015. do 2022. bila u vezi s nobelovcem Mariom Vargasom Ljosom.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Isabel, koja važi za jednu od najlepših žena u Španiji, istakla se radom u medijima, kako u štampi, tako i kao televizijska voditeljka, a 2001. bila je počasna gošća tadašnjeg britanskog princa Čarlsa na otvaranju španske bašte na Sajmu cveća u Čelsiju, kao i prilikom posete kraljevske porodice Španiji nekoliko godina kasnije.

 


Danas je ona PR mnogih modnih brendova, uključujući kuće Ferrero Rocher, Suárez, Manolo Blahnik, Chrysler i Porcelanosa, a svojevremeno je predstavljala i holivudskog glumca Džordža Klunija. Često je na listama najbolje odevenih žena, neretko na prvom mestu, a dobitnica je brojnih priznanja za svoj rad.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Simonida Milojković u emisiji Realna priča

 

makonda-tracker