čista avangarda

Zasenila je haljinu šivenu 450 sati i sa 250.000 kristala: TORBA KOJA TO NIJE je detalj po kom ćemo pamtiti ovu Met galu

1

Umesto klasične tašnice, popularna pevačica pojavila se noseći u ruci kao aksesoar umetničko delo koje je odličan odgovor na ovogodišnju temu Met gale

Kamila Kabeljo bila je jedna od poznatih dama koje su najbolje odgovorile na dres-kod ovogodišnjeg Met bala
Kamila Kabeljo bila je jedna od poznatih dama koje su najbolje odgovorile na dres-kod ovogodišnjeg Met balafoto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

U Njujorku je u ponedeljak, kao i svakog prvog ponedeljka u maju, tradicionalno održana Met gala, gala veče u organizaciji magazina Vogue koje okuplja poznate u Muzeju Metropoliten radi prikupljanja sredstava za Institut za kostime.


Na crvenom tepihu smo videli mnogo interesantnih izdanja, koja su manje ili više odgovorila na dres-kod "Vrt vremena" i temu ovogodišnje Met gale i najnovije izložbe u Muzeju "Uspavane lepotice: Buđenje mode", a jedan od najzapaženijih komada našao se u rukama kubansko-američke pevačice Kamile Kabeljo.


Pevačica koja se proteklih godina proslavila hitovima "Havana" i "Señorita", stigla je na stepenište ispred Metropolitena u metalik haljini Ludovika de Sen Sernina. U pitanju je kreacija teška više od šest kilograma, u čiju izradu je utrošeno više od 450 sati i čak 250.000 Swarovski kristala.

1 / 6 Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Za Kamilu je napravljena haljina s V-izrezom, koja se pertla u prednjem delu, grli figuru i ima efektan šlic koji ističe noge, a pada uz kratak šlep i upečatljive proreze u donjem delu.

Nesumnjivo božanstvena, ova toaleta ipak je ostala u senci aksesoara koji je Kamila Kabeljo nosila u ruci. Ona je kao clutch torbicu ponela – blok leda, ali ne bilo kakav.

 

'Tašna' od leda Kamile Kabeljo na Met gali 2024.
"Tašna" od leda Kamile Kabeljo na Met gali 2024.foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Jedan od avangardnijih komada koje smo videli na ovogodišnjoj Met gali je upravo aksesoar popularne pevačice, koja je nosila komad leda u kom je zarobljena jedna bakarna ruža. U pitanju je savršen odgovor na temu jer je na pozivnici za Met galu ove godine stajala obrnuta ruža, a ovaj detalj je delo brenda Jane Wade.


Kako je Kamila otkrila za Extra, ova "tašna" je najpre trebalo da se nosi okačena na rame, ali se pokidala, što je takođe u skladu s ovogodišnjom temom neizbežnog propadanja, prolaznosti i smrti uprkos svem trudu i glamuru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)

 

Tokom večeri, Kamilin led se topio, a Vogue piše da je na kraju pevačica otišla kući noseći u ruci ružu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nezaboravno izdanje Kim Kardašijan na Met gali 2022.

 

makonda-tracker