veličanstvena

28 godina kasnije, stoji joj IDENTIČNO! Jednu od najlepših haljina u istoriji Evrovizije nosila je Ekstra Nena

0

Pred raspad Jugoslavije, srpska pevačica predstavljala je zemlju na Evroviziji u Švedskoj u božanstvenoj toaleti Verice Rakočević

Ekstra Nena je na Evroviziji 1992.  nosila prelepu haljinu Verice Rakočević
Ekstra Nena je na Evroviziji 1992. nosila prelepu haljinu Verice Rakočevićfoto: Stefan Tomasevic/ATAImages, Euroviking (formerly setheurovision94), Youtube Printscreen

Evropu trese evrovizijska groznica nakon što je u Malmeu počela 68. Evrovizija, najveće muzičko takmičenje Starog kontinenta.


Dosadašnji šou nije razočarao – tokom dve polufinalne večeri videli smo veliki broj nezaboravnih nastupa, a kao i uvek kada je reč o Pesmi Evrovizije, kostim je jedan od najvažnijih delova performansa.


Među odevnim kombinacijama koje smo videli na velikoj evrovizijskih bini kroz istoriju je bilo mnogih vanvremenskih kreacija koje neće biti zaboravljene, a jednu od najlepših nosila je naša Ekstra Nena.

Pevačica Snežana Berić, koja je poznatija pod pseudonimom Ekstra Nena na našim prostorima, predstavljala je Jugoslaviju u Švedskoj 1992. godine, kada je pevala "Ljubim te pesmama", a iako je zauzela 13. mesto – nesumnjivo je ostavila utisak.

 


Ekstra Nena nastupila je u božanstvenoj maksi-toaleti, svetlucavom modelu halterneck haljine, koja se kopča iz vrata i otkriva ramena. Dizajn ove kreacije potpisuje srpska modna kreatorka Verica Rakočević, koja se odlučila za suptilan A-kroj, pa se haljina postepeno širi od kukova.

 

Ekstra Nena na Evroviziji 1992. u svetlucavoj haljini Verice Rakočević
Ekstra Nena na Evroviziji 1992. u svetlucavoj haljini Verice Rakočevićfoto: Euroviking (formerly setheurovision94), Youtube Printscreen

Reč je o raznobojnoj i svetlucavoj toaleti, koja odiše glamurom kakav se očekuje na pozornici Evrovizije, a Ekstra Nena je u njoj izgledala veličanstveno.


Pevačica je, inače, ponovo obukla istu haljinu 2020. godine, kada je nastupila u revijalnom delu Beovizije, a tada je izgledala maltene identično kao 28 godina ranije!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO
Luke Black predao je Teya Dori zastavu Srbije

 

makonda-tracker