TUŽAN ŽIVOT OD MALIH NOGU

Šta se krije iza živahne i ritmične pesme Europapa? Holandski predstavnik je svoju POTRESNU priču otpevao na Evroviziji

0

Melodična pesma, sa vrlo radosnim notama, zapravo krije jako tužnu i dirljivu pozadinu

Jost Klajn pevao pesmu Europapa na Evroviziji
Jost Klajn pevao pesmu Europapa na Evrovizijifoto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

U drugoj polufinalnoj večeri na Evroviziji, Holandiju je predstavljao mladi pevač Jost Klajn sa pesmom ''Europapa'' koja je odraz njegovog ličnog života i iskustva.

 

Jost Klajn je rođen 10. novembra 1997, u Leuvardenu nije imao lako detinjstvo.

 

Kada je imao samo dvanaest godina, njegov otac je umro od raka.

Manje od godinu dana kasnije, njegova majka je umrla od srčanog udara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joost Klein (@joostklein)

 

Život je morao da nastavi kao siroče ali utehu je našao u kreiranju youtube vide koji su posve drugačiji od onog na koji su tinejdžeri i deca njegovih godina radila.

 

Snimio je i dokumentarac o mestu gde je odrastao, u kome govori kako se nosio sa gubitkom oba roditelja kao jako mlad, a potom je sve to preusmerio na muziku koja ga je dovela sve do Evrovizije.

 

Godine 2016. kad se odlučio za stvaranje muzike i reperske karijere, obrisao je sve tragove ranijeg života i sadržaja na društvenim mrežama.

 

Poznat po svom energičnom stilu, koji kombinuje elemente mejnstrim popa sa veselim hardkorom i pop pankom, Jost je do danas objavio osam studijskih albuma i ima više od 25 singlova.

 

Jost Klajn, predstavnik Holandije na Evroviziji je ostao siroče sa 12 godina
Jost Klajn, predstavnik Holandije na Evroviziji je ostao siroče sa 12 godinafoto: Antti Aimo-Koivisto/LEHTI / Sipa Press / Profimedia

 

Takođe je stvorio sopstvenu izdavačku kuću. Njegov prvi album Dakloos“ izašao je 2016.

 

Europapa“ je počast Jostovom ocu.

 

Kroz pesmu umetnik poručuje slušaocu da nema granica ako želite da ostvarite svoje snove i podelite svoju priču.

 

Melodija je divlja mešavina melanholije i sreće, isporučena sa poetskim tekstovima i privlačnim ritmovima po kojima je Jost Klajn poznat.

 

Europapa” pripoveda priču o mladom siročetu koji putuje širom Evrope, sa ciljem da unese svoje ime u ogromno prostranstvo sveta.

 

 

Oviom pesmom je sam pevač dao omaž svojim roditeljima, a takođe i poručio da svako treba i može da smogne snage i svoju bitku pretoči u nešto kreativno, kako bi se lakše borili i opstali, a opet, napravili nešto što će biti spomenik našoj borbi ili tuzi.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker