(recept)

Od 3 sastojka, a 100% prirodan: Najjednostavniji domaći DŽEM OD JAGODA gotov za 30 minuta

0

Da biste napravili kvalitetan i ukusan domaći džem, ne treba vam ni mnogo vremena ni mnogo sastojaka

Neodoljiv domaći džem od jagoda može da se napravi vrlo brzo
Neodoljiv domaći džem od jagoda može da se napravi vrlo brzofoto: nadianb/Shutterstock

Jagode spadaju u omiljene voćke, a tako kratko možemo da uživamo u svežim plodovima da je važno što pre ih iskoristiti.


Jedan od najpopularnijih načina jeste priprema džema od jagoda, jednog odomiljenih slatkih namaza širom sveta, koji možete potom koristiti u raznim pecivima za doručak i večeru.


Ovako pripremljen džem od jagoda biće neodoljivog mirisa i ukusa, a za ovaj recept se ne koriste dodaci.

Sastojci:

 

  • 1 kilogram jagoda
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 500 g šećera

 

Domaći džem od jagoda
Domaći džem od jagodafoto: Shutterstock / 135pixels

Priprema

 

  • Dobro operite i očistite jagode od peteljki, pa ih iseckajte sitno.
  • U duboku šerpu sipajte red jagoda, pa preko red šećera i tako sve dok ne potrošite materijal. Poklopite i stavite u frižider na tri sata, da jagode puste sok.
  • Stavite na ringlu zagrejanu do srednje temperature, pa kuvajte uz povremeno mešanje. Obavezno skidajte penu koja će se formirati.
  • Nakon 20 minuta kuvanje, trebalo bi da kašika ostavlja trag na dnu šerpe.
  • Pred kraj, dodajte vanilin šećer, dobro promešajte, pa krčkajte još tri minuta i sklonite s vatre.
  • Stavite dobro oprane i suve tegle u rernu, uključenu na 100 stepeni, pa ih izvadite posle 20 minuta i ostavite da se hlade. Dok je džem još topao, sipajte ga u tegle, pa vratite u rernu na još 15 minuta.
  • Zatim dobro zatvorite tegle, uvijte ih u peškir i ostavite da se ohlade.
  • Čuvajte ih na tamnom i suvom mestu do otvaranja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako znati da li je jagoda prskana?

 

makonda-tracker