bizarno

Ljubila je 19 godina starijeg Breda Pita: Glumica ispričala kako su je učili "seksi izraz lica" kad je imala 10 godina

0

Američka filmska zvezda ušla je u Holivud kao dete, a veoma rano je imala scene kakve snimaju daleko starije glumice

Kirsten Danst na Kanskom festivalu 2023. godine
Kirsten Danst na Kanskom festivalu 2023. godinefoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Holivudska glumica Kirsten Danst ima tek 42 godine, ali je izgradila karijeru kakvu nisu doživele njene duplo starije koleginice.

Igrala je u brojnim žanrovima, pored nekih od najboljih glumaca brojnih generacija, sarađivala s vrsnim režiserima, oživela zanimljive likove, a sve duguje kako svom ogromnom talentu, tako i činjenici da je rano ušla u filmsku industriju.

Kao trogodišnjakinja je bila model, a sa šest godina postala glumica i zabeležila nekoliko nezaboravnih uloga. Najveći uspeh je, međutim, doživela sa 11 godina, kada je objavljen njen film "Intervju s vampirom" (1994) Nila Džordana, gde je delila kadar s Tomom Kruzom i Bredom Pitom.

Kirsten Danst u filmu 'Intervju s vampirom' (1994) Nila Džordana
Kirsten Danst u filmu "Intervju s vampirom" (1994) Nila Džordanafoto: Youtube Printscreen, Movieclips

Njene scene s Pitom posebno su bile šokantne jer je Kirsten, koja je igrala Klaudiju, devojčicu-vampirku, imala zadatak da poljubi u usta Breda Pita, 19 godina starijeg, odraslog muškarca. Ona je imala samo 10.

Bizarni poljubac Kirsten Danst i Breda Pita

U tom trenutku sam bila mala devojčica, a on mi je bio kao brat – rekla je Kirsten u intervjuu za Vanity Fair pre godinu dana. – Bilo je vrlo čudno, iako je bilo samo ovlaš. Definitivno mi se to nije dopalo. Izuzev toga, na setu sam tretirana kao princeza.

Glumica nikada nije krila da joj se ovaj deo scenarija nije dopadao, a za Entertainment Tonight je jednom prilikom ispričala da joj je zaista smetao.

Kirsten Danst u filmu 'Intervju s vampirom' (1994) Nila Džordana
Kirsten Danst u filmu "Intervju s vampirom" (1994) Nila Džordanafoto: Youtube Printscreen, Movieclips

Mrzela sam to, mnogo. Bred mi je bio kao stariji brat na snimanju, to je kao da se ljubite s bratom. Ne znam. Bilo je čudno ljubiti starijeg momka. I to sam morala da ga poljubim u usta, pa je bilo odvratno – izjavila je tada glumica.

Često su proteklih godina mediji pisali o tome kako Kirsten ocenjuje poljubac s Pitom kao odvratan, a ona napominje da to jednostavno nije bilo prikladno njenim godinama.

Da, bilo je odvratno! Ostajem pri tome. Bilo bi jezivo da 11-godišnja devojčica kaže da joj je to odlično. Pomislili biste da nešto s tim detetom nije u redu – napomenula je glumica.

Kirsten Danst je, iako je bila devojčica, toliko oduševila svojim talentom da je nominovana za Zlatnog globusa na najbolju žensku sporednu ulogu.

Novi detalji o snimanju filma "Intervju s vampirom"

Danstova je nedavno dala intervju za britansko izdanje magazina GQ, u kom je ponovo pitana za film koji je obeležio njen holivudski proboj, a ona se prisetila da ju je učitelj glume tada učio kako da pravi "seksi" izraze lica, a da to ne bude "neprikladno".

Radila sam vrlo naporno sa svojim učiteljem glume, a on me je opremio alatima kako da izgledam kao da imam seksi izraz lica – rekla je ona.

Rekao bi mi: "Pretvaraj se da brat traži svoju igračku, a ti znaš gde je i nećeš da mu kažeš" – prisetila se Kirsten Danst. – To ti odmah daje nestašan pogled, bez bavljenja stvarima koje bi bile neprikladne za taj uzrast.

Kirsten Danst izgradila je veliku karijeru
Kirsten Danst izgradila je veliku karijerufoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Ona je naglasila da se na setu osećala "zaštićeno".

Osećala sam se kao Bredova mlađa sestra, a Tom je učinio da se osećam kao princeza. Kad je bio Božić, doneo je prelepu jelku u moju garderobu. Jednostavno su me razmazili na zaista sladak način – rekla je glumica.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO

Tajne holivudskih diva

makonda-tracker